NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde door een zorgzame restauratie. Onze missie is de zorg en waardering voor objecten uit het verleden. Restauratie met respect voor de schoonheid ons erfgoed, die ambachtslui en kunstenaars ons nalieten. Artistieke waarde + emotionele waarde = onschatbare waarde. Geniet er van ! Download foto in pdf.

Wat doen wij ? Verzorgen, restaureren van kunstvoorwerpen op diverse dragers. Zoals het reinigen, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen. Het dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden, marouflages, doublures. Reinigen met solventen van verdonkerde vernislagen, nicotine, retouches,...We hebben veel ervaring met het herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten op kaders, invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan omlijstingen. We behandelen brand en waterschade aan kunstobjecten, houtworm, desinfectering van schimmelaantastingen. Behandelingen tegen bacteries en schimmels die ontstaan is door zijn door micro klimaat in vochtige niet verluchte ruimtes. Zie foto hier.pdf

We fixeren loskomende verflagen op ikonen, terracotta en gipsen beelden. We herstellen, herkleuren oude ornamentlijsten of gewone lijsten en/of leggen bladgoud op lijsten en allerhande kunstobjecten...We staan ook geheel open staat voor ‘niet museale’ opdrachten. Offertes zijn vrijblijvend als je zelf komt. Indien wij op verplaatsing moeten komen rekenen we wel een kleine verplaatsingskost.

Het herstellen van zowel schilderijen als beelden is onze hoofdactiviteit. Wij restaureren steeds met respect voor het oorspronkelijk karakter, de authenticiteit van het kunstwerk. Reinig als amateur a.u.b. zelf niet uw schilderijen, bv. met brood en/of ajuin, aardappels, want je beschadigd alleen je kunstwerk. Laat dit werk over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur, vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatie.  Geen kunstwerk is gelijk, iedere schade is anders, waardoor het onmogelijk is een vast tarief toe te passen per kunstwerk. Na het toesturen van foto’s en formaat kunnen wij wel een raming van de kosten opmaken. Het beste is evenwel dat het kunstwerk naar het atelier wordt gebracht, waar het werk grondiger kan onderzocht worden, zodat de kostprijs beter kan worden berekend. Wij kunnen dan ook in vertrouwen en overleg tot een prijsafspraak komen, vrijblijvend. Het fabeltje dat kunst experts steeds duur zijn, wil KERAT uit de wereld helpen. Download hier film fragment van bezoek aan het atelier van een top restaurateurOp VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Het restaureren van schilderijen en beelden is meer dan een nieuw likje verf op de juiste plaats aanbrengen. De behandeling van kaders en beelden tegen schadelijke insecten doen we d.m.v. het verlagen van het zuurstofgehalte (%) in deze luchtdichte verpakking. Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxische behandelingsmethode van aangetaste objecten.

Op aanvraag maken we occasioneel ook een schilderij in opdracht en op maat van de klant. We werken volgens het aloude vakmanschap met de klassieke en moderne verftechnieken. Reconstructies van gestolen en/of verloren gegane kunstwerken en speciale opdrachten, daar zeggen we geen nee, tegen. We hebben veel referenties bij verenigingen, schuttersgilden, bankinstellingen, maar tevens bij individuele opdrachtgevers. Onze schilderijen worden met met métier, met grote passie en hart en ziel geschilderd met kwaliteitsvolle en stabiele historische pigmenten. Ziehier een publiek voorbeeld van een reconstructie van een schilderij 'Kunst op maat' foto. Onze ‘Kunststukken van Mensen’ zijn gemaakt door Mensen en voor Mensen fotoDownload hier dit WTV nieuws - item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof. Het mysterie van een bijzonder schilderij, genoemd ''gestolen maandag' fragment van uitzending op Tv-één iedereen beroemd. Foto.pdf  en dit opdracht portret op maat.

KUNSTRESTAURATIE - ART EXPERTISE.

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies. De prijs voor een behandeling van uw kunstwerk is veelal een kleine investering t.a.v. de meerwaarde die u door uw initiatief genereert. Zowel esthetisch en financieel. Een eerste richting gevende consultatie is steeds vrijblijvend, indien u zelf langskomt. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. De kunst- en cultuurwereld is complex, maar Frederik heeft een kennersoog en neus voor de echte kunsten. Zijn bedrijf Kerat bvba voldoet ook aan de wettelijke, erkende voorschriften om als deskundige op te treden voor kunstexpertises. Onze kerat expert is recentelijk nog opgetreden als de kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm Vtm  TV-opname bij de madammen  en ook in de " topservice " op TV één. " Tv fragment en De restaurateur radio 1. uitnodiging, foto kunstatelier , foto tuin , vijvergezicht vijver bijhuisje.pdffoto kunsthuis, foto vergaderzaal en atelierzichtje

LEZING OVER ECHT EN VALS IN DE KUNST !

Snuif de geuren op, voel de materialen, maak kennis met vakmanschap! Laat je verwonderd raken door de passie die deze kunstconservator uitstraalt ! Iedereen die dit wenst kan een voordracht boeken. Deze is doorspekt met satire en uniek beeldmateriaal waarbij je op een 'sappige wijze' kennis maakt met de geheimen van de Kunst...Tijdens zijn causerie's toont hij voorbeelden uit zijn praktijk en geeft hij u handige tips geven om o.a. onheil te voorkomen bij u eigen kunst collectie ! Beluister hier enkele causerie Frederik en Kim de Brie op radio 2, 'kunst' vleugje humor  'Poseidon' en James Ensor, bij de madammen over de Mona Lisa van Da Vinci. Op Radio 1 reportage gelukkige kunst  de restaurateur , wat met de musea, de wondere wereld van de nepkunst, vervalsingen doorgelicht, is de zwaar gemanipuleerde kunstmarkt echt of fake? De inhoud en duurtijd van de spreekbeurten variëreert naargelang de wensen van de aanvrager. Na afloop kan hij de kunstwerken bespreken, die aanwezigen meebrengen. Frederik deelt zeer graag zijn passie voor de wonderbaarlijke wereld van kunst en antiek en dat met iedereen.bekijk hier als voorbeeld uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Download hier de Flyer 2- luik.pdf ! De kostprijs voor een voor-of namiddag of avond lezing op verplaatsing is ca.195 € + € 45 per uur en € 0,50 per km verplaatsingskost. Voorbeeld lezingjci lezingvisitekaartfoto inkomhalfoto kunst expertise bureaufoto hof Cnoc-artfoto zicht fonteinzicht op atelier.pdffoto poort.pdfcursusCursus reiniging van schilderijenportret foto ,tekening domein cnoc-art en tekst kunst restauratie.

RONDLEIDINGEN VOOR GROEPJES IN ONS KUNSTATELIER + TUIN + WOONHUIS.

Ben jij een natuur, kunst- en erfgoedliefhebber? Kom dan eens naar ons kunst domein met atelier, woning, tuin en dat in een groot vierkantsdomein. Rondom de 19 de eeuwse boerderijen gelegen in een uniek “paradijs” . Er is meer dan 1 Hectare aan rijke geschiedenis te ontdekken in een atypische zeer verassende omgeving. Elke boom, struik of ornament, elk interieur heeft een hoek af en een curieus verhaal. Er is een grote vijver met bronzen beelden, arduinen kolommen, een tuinkamer, vijgenboom…. Het is een  "betoverende domein" waarbij je wordt gegidst door Frederik Cnockaert. Een 19 de -eeuwse hoeve werd gerestaureerd tot een paradijs, een hemel op aarde.  Een bezoek kan mogelijks ook met een gezellige zomerbar, lekkere food met truck en zelfs animatie voor kinderen, maar daar moet de bezoeker zelf voor zorgen. Rondleidingen voor groepen zijn alleen op afspraak mogelijk. De tijdsduur voor de gegidste rondgang is normaal ca. anderhalf uur, maar kan ook langer indien gewenst. Aarzel niet om een toertje te boeken want het wordt een onvergetelijke culturele belevenis in een sprookjesachtige omgeving. De kostprijs p.p. is 10 € (incl. btw). Min. groepstarief is 100 € (prijs excl. btw). Nieuw is dat je ook een ruimte kan afhuren voor fotoshoots aan 100 € (excl. Btw).  Reservatie info@kerat.be  Beluister hier bij wijze van inleiding enkele audio fragmenten. video authentiek erfgoed.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en Tv-één iedereen beroemd. en privé interieur . Download hier de opendeurdag.pdf met meer uitleg. “Rijker dan je denkt”, mp4 opnamefoto Foto hoeve atelierfoto interieur ,foto woningfoto woning gids , tekst over Keramiek , portfolio en video en tekst over de architect..