NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient met respect te worden behandeld. Dat garanderen wij met een professionele behandeling en resultaat bij elke restauratie. We herstellen schilderijen, muurschilderijen, iconen, vergulde omlijstingen... We behandelen stenen, gipsen en houten beelden. U kan bij ons terecht voor het noodzakelijke onderhoud van kunstwerken die aan waardevermindering kunnen leiden. Reiniging van kunstwerken, verwijderen van vernislagen, wegnemen van oude retouches, impregneren en/of bedoeking , dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of doublure, herstellen van barsten aan ornamenten en invullen van lacunes, bladgoud leggen, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan de kunstwerken, behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm en desinfecteren van schimmelaantasting. Lijst en kader renovaties. Wij restaureren met respect voor het oorspronkelijk karakter van het kunstwerk.

Op aanvraag maken we occasioneel ook nieuwe schilderijen en of copies van bestaande werken op aanvraag, dit volgens de klassieke verftechnieken.

EXPERTISE & ADVIES

Kerat geeft u graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist een eigen aanpak, die in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratietechnieken en onze grondige materialenkennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op alle vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor het gerecht en verzekeringsmaatschappijen. Kerat voldoet aan de wettelijke voorschriften om als gerechtsdeskundige op te treden voor kunst en antiek. De zaakvoerder heeft recent opgetreden als restaurator expert voor het VTM Tv programma "Rijker dan je denkt ".

LEZINGEN

Op aanvraag geeft Frederik Cnockaert lezingen over zijn artistiek beroep. Met zijn kunst expertise is hij bekend geworden door optredens in ' rijker dan je denkt. De causeries met veel humor gaan over de kunst van het restaureren, de oude meesters en hun geheimen, tussen Kunst en kitsch, Fake or Fortune, Echt of Vals...De inhoud en duurtijd van zijn lezingen wordt steeds aangepast aan de doelgroep. Na afloop kunnen kunstwerken worden besproken, die aanwezigen meebrengen. De lezingen kunnen doorgaan in het restauratie atelier zélf ofwel op een door de aanvrager gewenste plaats. Een lezing kost naargelang de duurtijd en verplaatsing gemiddeld ca. 250 €. Het is een unieke actviteit om Frederik als gastspreker entertainer voor u vriendenkring uit te nodigen.

RONDLEIDINGEN

Graag ontvangen wij u als bezoekers op ons historisch domein. Deze 19 de eeuwe vierkantshoeve van 1 hectare groot en omvat naast het kunst en restauratieatelier ook bijzondere architecturale follies. De eigenaars tonen graag hun kunstwerken, gebouwen, vijvers en tuin. De bezoekers krijgen na hun bezoek een mooi geillustreerde kleurenfolder met informatieve teksten over het beroep van kunstrestaurateur. Op afspraak is dit alles te bezichtigen, zowel tijdens de dag en / of s’ avonds en in het weekend. De kostprijs voor de ca. 1.5 uur durende rondleiding is 7€ per persoon. De minimum vergoeding voor een groep is 99 €  (prijzen excl.btw). Deze vergoeding gaat integraal naar het onderhoud van dit cultureel erfgoed.