NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient met respect te worden behandeld. Dat garanderen wij met een professionele behandeling en resultaat bij elke restauratie. Door onze deskundige behandelingen voorkomen we het verval van schilderijen op doek, paneel of andere dragers. Ook iconen, muurschilderijen, vergulde omlijstingen, decoraties, steen of gips, evenals houten polychrome beelden worden in ons atelier behandeld tot algehele voldoening.

U kan bij ons terecht voor alle nuttige en noodzakelijke onderhoud van kunstwerken die aan waardevermindering kunnen leiden. Dat betekent : reiniging van kunstwerken, het verwijderen van vernislagen, wegnemen van oude retouches, impregneren en/of bedoeking , dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of doublure, herstellen van barsten aan ornamenten en invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen met respect voor en het behoud van de oorspronkelijke karakter van het kunstwerk, behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm en desinfecteren van schimmelaantasting

EXPERTISE & ADVIES

Kerat geeft u ook graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist een eigen aanpak, die in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratietechnieken en onze grondige materialenkennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op alle vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor verzekeringsmaatschappijen als van de KBC en Ethias.

LEZINGEN

Op aanvraag geeft Frederik Cnockaert graag lezingen over kunst en zijn ervaringen vanuit zijn artistiek beroep. Als kunst expert conservator  is hij bekende geworden door lezingen over "Rijker dan je denkt " of " tussen "kunst en kitsch", " Fake or not Fake ... ". De inhoud van zijn lezingen wordt steeds aangepast aan de doelgroep. Na afloop kan Frederik vrijblijvend de kunstwerken, die de aanwezigen hebben meegebracht, op hun echtheid taxeren. De lezingen kunnen doorgaan in het restauratie atelier Kerat zélf ofwel op een gewenste locatie. Met veel beeldmateriaal uit de praktijk wordt dieper ingegaan op ‘Echt kunst en Vals’.
Een lezing over het boeiende beroep van conservator kan voor 250 € , + 0.70 €/km verplaatsingsvergoeding excl.btw. Het is een unieke actviteit om Frederik een aantal uren voor u vriendenkring uit te nodigen.

RONDLEIDINGEN

Graag ontvangen zowel Frederik als zijn ouders bezoekers, in groep aan zijn ateliers. De unieke historische gebouwen, kasteel, kapel en tuinen zijn te bezichtigen op afspraak, zowel tijdens de dag en / of s’ avonds en het weekend. De kostprijs voor de 2 uur durende rondleiding is 7€ per persoon excl. BTW. De minimum vergoeding voor een groep is 95 € excl. BTW.