NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde.

Wat doen wij ? Reiniging van kunstwerken, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen, dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of marouflages, doublures, herstellen van barsten aan ornamenten, invullen van lacunes, bladgoud leggen, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan de kunstwerken. We hebben veel ervaring in het behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm, desinfecteren van schimmelaantasting, lijst en kader renovaties. Wij conserveren en herstellen schilderijen en beeldenen. Wij restaureren steeds met groot respect voor het oorspronkelijk karakter van het kunstwerk.

Op aanvraag en occasioneel maken we ook 'in opdracht' schilderijen. Dit kan volgens de klassieke verftechnieken van de oude meesters.

EXPERTISE & ADVIES

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van uw kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is steeds gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op al je vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor het gerecht en verzekeringsmaatschappijen. Kerat voldoet aan de wettelijk erkende voorschriften om als gerechtsdeskundige op te treden voor kunst en antiek. Wij zijn recent opgetreden als restaurator kunst expert voor de TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm en de TV-serie " topservice " op één.

LEZINGEN 

Op aanvraag kun je genieten van Frederik Cnockaert als gids die op zijn unieke en zeer sappige wijze vertelt over ' Kunst '. De inhoud en duurtijd van de lezing wordt steeds aangepast naargelang de wensen van de groep. Na afloop kunnen tevens kunstwerken worden besproken, die aanwezigen meebrengen. De causeries kunnen doorgaan in het restauratie atelier zélf ofwel op een door de aanvrager gewenste plaats. Een lezing kost naargelang de gewenste tijd en afstand gemiddeld ca. 250 € .  Beluister hier een Audio-opname tijdens causerie Frederik Live op radio 2 met een vleugje humor in dit fragmentje gaat het over het beaufort beeld Poseidon die staat aan de kust in De Haan (organisatie westtoer). De Kunst is alles voor mij...herbeluister hier de radio1 uitzending van onlangs.

BEDRIJFSBEZOEKEN

Ben je ook benieuwd naar hoe 'een restaurateur' een kunstwerk restaureert ? Bezoek dan het ' Kerat kunst en restauratie atelier ' ! Je gids is niemand minder dan de bekende restaurateur Frederik Cnockaert. Je krijgt bij deze rondleiding een unieke blik achter de schermen van zijn kunstig domein. Daarnaast kun je er zijn privé collectie aan kunstwerken bewonderen. Je krijgt ook een unieke kijk van historische vierkantshoeves en architecturale follies. Bewonderen kan tijdens de dag en s’ avonds en ook in het weekend ( steeds op afspraak). De vaste kostprijs is 7 € per persoon met min. vergoeding van 99 € (excl.btw). De tijdsduur is ca. 1,5 uur. Met uw bijdrage steunt u het onderhoud van dit privaat domein, die zonder overheidssubsidies moet overleven. Als dank voor uw steun krijgt u unieke kleurrijke prints en documentaties 'gratis' mee. Beluister hier een audio fragment toen radio 1 reporter onlangs op bezoek kwam  interview over de kunstrestaurateur ... en over kunstherstellingen