NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient met respect te worden behandeld. Dat garanderen wij met een professionele behandeling en resultaat bij elke restauratie. We herstellen schilderijen en beelden. U kan bij ons terecht voor het noodzakelijke onderhoud van kunstwerken die aan waardevermindering kunnen leiden. Reiniging van kunstwerken, verwijderen van vernislagen, wegnemen van oude retouches, impregneren en/of bedoeking , dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of doublure, herstellen van barsten aan ornamenten en invullen van lacunes, bladgoud leggen, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan de kunstwerken, behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm en desinfecteren van schimmelaantasting. Lijst en kader renovaties doen wij ook . Wij restaureren met respect voor het oorspronkelijk karakter van het kunstwerk.

Op aanvraag maken we occasioneel ook nieuwe schilderijen en/of copies van bestaande werken op aanvraag, dit volgens de klassieke verftechnieken van de oude meesters.

EXPERTISE & ADVIES

Erkend Kunstkenner Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van uw kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist een eigen aanpak, die in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratietechnieken en onze grondige materialenkennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op alle vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor het gerecht en verzekeringsmaatschappijen. Kerat voldoet aan de wettelijke voorschriften om als gerechtsdeskundige op te treden voor kunst en antiek. Frederik heeft recent opgetreden als restaurator expert voor het VTM TV programma's "Rijker dan je denkt " en "topservice" op TV één.

LEZINGEN

Op aanvraag geeft Frederik graag causeries op een sappige wijze over 'de kunst van het restaureren van kunst', 'de oude Vlaamse meesters en hun geheimen', 'tussen Kunst en kitsch', 'Fake or Fortune', 'Echt of Vals'...De inhoud en duurtijd van de verschillende lezingen a.h.v. powerpoint presentaties wordt steeds aangepast aan de doelgroep. Na afloop kunnen kunstwerken worden besproken, die aanwezigen meebrengen. De causeries kunnen doorgaan in het restauratie atelier zélf ofwel op een door de aanvrager gewenste plaats. Een lezing kost naargelang de gewenste tijd en afstand gemiddeld ca. 250 € . 

RONDLEIDINGEN

Samen speuren naar cultureel erfgoed in een unieke historische site. Graag ontvangen wij bezoekers in ons Museumhuis met een privé collectie aan waardevolle kunstwerken. We bezoeken samen de 19 de eeuwe vierkantshoeves en het domein van 1,5 hectare groot. We ontdekken de leefruimtes van het kunst- restauratie atelier Kerat, de tuin, de vijvers en enkele bijzondere architecturale follies. Op afspraak tijdens de dag en / of s’ avonds en in het weekend. De vaste kostprijs is 7 € per persoon met min. tot. vergoeding van 99 € .(excl.btw).