NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde door een zorgzame restauratie. Onze missie is de zorg en waardering voor objecten uit het verleden. Restauratie met respect voor de schoonheid ons erfgoed, die ambachtslui en kunstenaars ons nalieten. 

Wat doen wij ? Verzorgen, restaureren van kunstvoorwerpen op diverse dragers. Zoals het reinigen, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen. Het dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden, marouflages, doublures. Reinigen met solventen van verdonkerde vernislagen, nicotine, retouches,...We hebben veel ervaring met het herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten op kaders, invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan omlijstingen. We behandelen brand en waterschade aan kunstobjecten, houtworm, desinfectering van schimmelaantastingen. Behandelingen tegen bacteries en schimmels die ontstaan is door zijn door micro klimaat in vochtige niet verluchte ruimtes.

We fixeren loskomende verflagen op ikonen, terracotta en gipsen beelden. We herstellen, herkleuren oude ornamentlijsten of gewone lijsten en/of leggen bladgoud op lijsten en allerhande kunstobjecten...We staan ook geheel open staat voor ‘niet museale’ opdrachten. Offertes zijn vrijblijvend als je zelf komt. Indien wij op verplaatsing moeten komen rekenen we wel een kleine verplaatsingskost.

Het herstellen van zowel schilderijen als beelden is onze hoofdactiviteit. Wij restaureren steeds met respect voor het oorspronkelijk karakter, de authenticiteit van het kunstwerk. Reinig als amateur a.u.b. zelf niet uw schilderijen, bv. met brood en/of ajuin, aardappels, want je beschadigd alleen je kunstwerk. Laat dit werk over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur, vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatie.  Geen kunstwerk is gelijk, iedere schade is anders, waardoor het onmogelijk is een vast tarief toe te passen per kunstwerk. Na het toesturen van foto’s en formaat kunnen wij wel een raming van de kosten opmaken. Het beste is evenwel dat het kunstwerk naar het atelier wordt gebracht, waar het werk grondiger kan onderzocht worden, zodat de kostprijs beter kan worden berekend. Wij kunnen dan ook in vertrouwen en overleg tot een prijsafspraak komen, vrijblijvend. Het fabeltje dat kunst experts steeds duur zijn, wil KERAT uit de wereld helpen. Download hier film fragment van bezoek aan het atelier van een top restaurateurOp VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Het restaureren van schilderijen en beelden is meer dan een nieuw likje verf op de juiste plaats aanbrengen. De behandeling van kaders en beelden tegen schadelijke insecten doen we d.m.v. het verlagen van het zuurstofgehalte (%) in deze luchtdichte verpakking. Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxische behandelingsmethode van aangetaste objecten.

Op aanvraag maken we occasioneel ook een schilderij in opdracht en op maat van de klant. We werken volgens het aloude vakmanschap met de klassieke en moderne verftechnieken. Reconstructies van gestolen en/of verloren gegane kunstwerken en speciale opdrachten, daar zeggen we geen nee, tegen. We hebben veel referenties bij verenigingen, schuttersgilden, bankinstellingen, maar tevens bij individuele opdrachtgevers. Onze schilderijen worden met met métier, met grote passie en hart en ziel geschilderd met kwaliteitsvolle en stabiele historische pigmenten. Ziehier een publiek voorbeeld van een reconstructie van verdwenen beeld en schilderij 'Kunst op maat'. Onze ‘Kunststukken van Mensen’ zijn gemaakt door Mensen en voor Mensen. Download hier dit WTV nieuws - item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof. Het mysterie van een bijzonder schilderij, genoemd ''gestolen maandag' fragment van uitzending op Tv-één iedereen beroemd. Foto.pdf  en dit opdracht portret op maat.

KUNST RESTAURATIE EXPERTISE.

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies. De prijs voor een behandeling van uw kunstwerk is veelal een kleine investering t.a.v. de meerwaarde die u door uw initiatief genereert. Zowel esthetisch en financieel. Een eerste richting gevende consultatie is steeds vrijblijvend, indien u zelf langskomt. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. De kunst- en cultuurwereld is complex, maar Frederik heeft een kennersoog en neus voor de echte kunsten. Zijn bedrijf Kerat bvba voldoet ook aan de wettelijke, erkende voorschriften om als deskundige op te treden voor kunstexpertises. Kerat is recentelijk nog opgetreden als de kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm Download pdf.  bekijk hier een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. beluister hier audio bij de madammen over de Mona Lisa en ook in de serie " topservice " op TV één. " bekijk hier fragment uit Top-service en beluister dit audio fragment de goede restaurateur op radio 1.  download hier de uitnodiging.pdf , download hier foto met zijaanzicht van het kunstatelier.pdf , Zicht op de tuin en vijver nabij het atelier.pdf , vijverzicht met blauwe hemel.pdf , vijver.pdf bijhuisje.pdfde voorgevel van het kunsthuis.pdf , foto vergaderzaal.pdf en Download hier zicht op het atelier.pdf

ACHTER DE SCHERMEN VAN HET KUNSTGEBEUREN !

Snuif de geuren op, voel de materialen, maak kennis met ons vakmanschap! Kunstatelier Kerat is een expert in het ontsluieren van geheimen achter de kunstwerken...Laat je verwonderd raken door de passie die de zaakvoerder en atelier verantwoordelijke van kerat uitstraalt ! Verenigingen, bedrijven en scholen kunnen een voordracht over 'Kunst' boeken. Deze is doorspekt met satire en met veel uniek beeldmateriaal vertelt Frederik op een  'sappige wijze' over de geheimen van de Kunst...Tijdens zijn causerie's toont Frederik voorbeelden uit zijn praktijk en geeft u handige tips geven om o.a. onheil te voorkomen bij u eigen kunst collectie ! Beluister hier enkele Audio-opname van een causerie tussen Frederik en Kim de Brie live op radio 2, 'kunst' met een vleugje humor over het beeld 'Poseidon' of over James Ensor, bij de madammen over de Mona Lisa van Da Vinci. Op Radio 1 reportage Kunst maakt mij gelukkig  de restaurateur , wat met de musea, de wondere wereld van de nepkunst, vervalsingen doorgelicht, Echt of fake? De inhoud en duurtijd variëreert naargelang de wensen van de aanvrager. Na afloop kan hij de kunstwerken bespreken, die aanwezigen meebrengen. Frederik deelt zeer graag zijn passie voor de wonderbaarlijke wereld van kunst en antiek en dat met iedereen.bekijk hier als voorbeeld uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Download hier de Flyer 2- luik.pdf ! De kostprijs voor een voor-of namiddag of avond lezing is gemiddeld 185 € + btw + verplaatsingskost download hier.pdf , buiten zicht op inkomhal.pdfzicht op het expertise bureauzicht op tuin hof Cnoc-art.pdfzicht op de fontein.pdfzicht op atelier.pdffoto arduinen poort.pdfDownload hier deel cursus van Frederik Cnockaert.pdf , Cursus over reiniging van schilderijen.pdf , Download portret foto.pdf en  tekst over kunst restauratie.

RONDLEIDINGEN IN HET CNOC ART KUNSTATELIER EN WOONHUIS.

Bezoek de kunstwoning ten huize Cnockaert en het kunstatelier Kerat met de kunstenaar Frederik als gids. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor uw vriendengroep ? laat u betoveren in een prachtige ambiance, snuif de geuren op, voel de materialen, maak kennis met vakmanschap en ontsluier mee geheimen achter de kunstwerken die er staan...De rondleidingen voor groepen zijn op afspraak zowel s’ avonds als in het weekend en zelfs op feestdagen. De tijdsduur voor de gegidste rondgang is normaal ca. 1 tot 2 uur. Je kan je er genieten van het restaurateursatelier, de leef woning, de tuin, vijvers en de bijzondere architecturale folies. Een bezoek aan dit oord, is een niet te vergeten en unieke culturele belevenis. De kostprijs voor ticket is 8.5 € p.p. incl. btw. Bezoek kan het hele jaar door met gids , bij kleinere groep min. groepstarief 115 € incl. btw. Reservatie info@kerat.be De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar het onderhoud van dit domein. Aanhoor het verhaal achter bijzondere voorwerpen ! laat u dan betoveren in een prachtige ambiance met prachtige kunststukken. Een knus gezellig en sprookjesachtig hof met de kleurrijke gids Frederik die er rondvliegt als een vrije vogel. Beluister hier bij wijze van inleiding enkele audio fragmenten video fragment bezoek van bezoek aan het kunstatelier kerat.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en gestolen maandag fragment op uitzending op Tv-één in iedereen beroemd. en privé interieur famlie Cnockaert  . Download hier de opendeurdag.pdf met meer uitleg. “Rijker dan je denkt”, mp4 opname.. Download hier foto van woning te Wervik,  Foto van de hoeve-Atelier- download hier pdf. ziehier een foto van het interieur.pdf download hier foto van woning met tuin ,  zicht op privé woning van Frederik.pdf , tekst over Keramiekzaal en portfolio.pdf