NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk met liefde en vakmanschap gemaakt, verdient met respect te worden behandeld. Dat garanderen wij met een professionele behandeling en resultaat bij elke restauratie. Door onze deskundige behandelingen voorkomen we het verval van schilderijen op doek, paneel of andere dragers. Ook iconen, muurschilderijen, vergulde omlijstingen, decoraties, steen of gips, evenals houten polychrome beelden worden in ons atelier behandeld tot algehele voldoening.

U kan bij ons terecht voor alle nuttige en noodzakelijke onderhoud van kunstwerken die aan waardevermindering kunnen leiden. Dat betekent : reiniging van kunstwerken, het verwijderen van vernislagen, wegnemen van oude retouches, impregneren en/of bedoeking , dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of doublure, herstellen van barsten aan ornamenten en invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen met respect voor en het behoud van de oorspronkelijke karakter van het kunstwerk, behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm en desinfecteren van schimmelaantasting

EXPERTISE & ADVIES

Kerat geeft u ook graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist een eigen aanpak, die in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratietechnieken en onze grondige materialenkennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op alle vragen en problemen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor verzekeringsmaatschappijen als van de KBC en Ethias.

LEZINGEN

Op aanvraag geeft Frederik Cnockaert graag lezingen over zijn ervaringen vanuit zijn artistiek beroep. Als kunst expert is hij bekend geworden door ludieke lezingen over " Misschien ben je wel rijker dan je denkt " en  "de geheimen der oude meesters", " Tussen " Kunst en kitsch ", " Fake or Fortune ". De inhoud en duurtijd van zijn lezingen wordt steeds aangepast aan de doelgroep. Na afloop bespreekt Frederik kunstwerken, die de aanwezigen mogen meebrengen. De lezingen kunnen doorgaan in het restauratie atelier Kerat zélf ofwel op verplaatsing. Met veel beeldmateriaal uit de praktijk wordt dieper ingegaan op ‘kunst en restauratie’.
Een lezing over het boeiende beroep van restaurateur kost 250 € , + 0.346 €/ km verplaatsingsvergoeding. Prijs excl. btw. Het is een unieke actviteit om Frederik voor een aantal uren voor u vriendenkring uit te nodigen.

RONDLEIDINGEN

Graag ontvangen zowel de excentrieke Frederik als zijn ouders jullie als bezoekers in het unieke historisch erfgoed domein. Je kan het kunst en restauratieatelier zien en zijn omringende architectuur onder leiding van de flamboyante eigenaars. De gastheer toont zijn kunstwerken, kasteeltjes, kapel, vijvers en tuinen. De bezoekers krijgen ook een kleurenfolder met informatieve teksten over het bedrijf en het beroep. Dit alles is te bezichtigen op afspraak, zowel tijdens de dag en / of s’ avonds en het weekend. De kostprijs voor de ca. 1.5 uur durende rondleiding is 7€ per persoon. De minimum vergoeding voor een groep is 95 € , prijzen zijn excl.btw.