NL | EN

Kerat in woord & beeld

Opendeurdag in het kunst- en restauratie atelier Kerat restauratie schilderijen en beelden. Vraag vrijblijvend offerte?

Iedere eerste zondag van de maand is er in het atelier kerat, een opendeurdag. Deze dag is vooral voor mensen die een opdracht tot kunstrestauratie hebben of een specifieke creatieve opdracht tot schilderij bij hebben. Je kan dan ook een deel van de lopende restauratiewerken bekijken. Het is toch best vooraf mailen naar info@kerat.be of bellen naar 0495513387 als je wenst te komen. Ik maak een prijsofferte voor restauraties van uw kunstwerken, schilderijen en beelden. Deze is steeds gratis en vrijblijvend wanneer u zelf komt. Ik heb 30 jaar ervaring en geef u een eerlijke prijs voor zowel kunst als kitsch. Ook herstellingen van brand en waterschade.

DOWNLOAD FOLDER

Als kunst restaurateur krijgt Frederik met zijn atelier Kerat, de erkenning voor zijn vakkundigheid in het boek " Masters of Craftsmanship ".

Een goede restaurateur moet over een uitstekende vakkennis beschikken. Dit is de rode draad in het kunstboek ' Manufactum'. Met acht volle bladzijden in tekst met foto's staat Frederik Cnockaert vermeld in dit internationaal boek. De geselecteerde kunstenaars zijn uitgekozen op basis van hun kennis, vaardigheid, kwaliteit en exclusiviteit. Er staan enkel 20 top artiesten in die reeds vele jaren een positieve uitstraling geven aan hun métier. Kunstatelier Kerat werkt met een aanhoudende passie en met niets minder dan een top resultaat voor ogen. Het boek is uitgegeven in Frans, Engels en Nederlands door snoeck publishers.

Atelier Kerat mocht een prestigieuze opdracht uitvoeren, het creëren van een schilderij voor een heroïsch wereldkampioen naar ideeën van de klant.

Frederik Cnockaert schilderde het portret van de slovaakse wielrenner Peter Sagan. Deze legendarische coureur zit triomfantelijk in zijn regenboogtrui op een steigerende witte schimmel.  Het kunstwerk is gepenseeld volgens de aloude verftechnieken in het kunstatelier kerat. De titel is 'Where legends conquer from horsie to wheelie' en het werk is vervaardigd in opdracht van KBK. Dit werk straalt métier, smaak en vakmanschap uit. Indien je ook interesse hebt in een nieuw schilderij 'op maat' rond een thema en / of dier, persoon, voorwerp.. en dit geschilderd door een echte kunstenaar fijnschilder, neem dan gerust contact tel. 0495513387 of mail naar info@kerat.be . Ons kunstatelier 

Atelier Kerat haalt prestigieus restauratieproject binnen en restaureerde Kunstvoorwerpen in de Sint-Lambertus Kerk Parike (Brakel).

Het kunst atelier kerat herstelde alle schilderijen uit de St.-Lambertuskerk te Parike. Deze beschermde kerk kreeg subsidies van onroerend erfgoed, van de vlaamse overheid voor deze renovatiewerken. De leiding gevende architecten van het Bureau Depotter Bressers uit Gent, en de subsidierende vlaamse overheden van onroerend erfgoed , zoals mevr. Els Jacobs ( VIOE) waren unaniem vol lof over deze geslaagde restauratiewerken.

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden aan de kunst restaurateur Frederik uit Wervik.

Frederik Cnockaert studeerde en werkte tussen 1990 en 1992 in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent. De curators J. Hoet en R. Hoozee zaten toen nog onder één museum dak. Daarna restaureerde hij 2 jaar aan de Antwerpse historische musea, alwaar hij o.a. een werk van P.P. Rubens mocht reinigen. Daarna werkte hij voltijds 8 jaar voor de Brugse musea 8 jaar als conservator restaurator. Frederik is sinds 2003 een onafhankelijk zelfstandig restaurateur. Hij werkt aan topwerken van René Magritte, Rubens, James Ensor, Renoir, Monet, Paul Delvaux,... Klik hier om dit artikel te lezen.

VTM televisie bezocht de kunst en restauratie expert Frederik Cnockaert voor het programma Rijker dan je denkt .

Wat zijn mijn spullen nu écht waard ???? Heb ik misschien een verborgen schat in huis.. ..of niet ? Staf coppens kwam op bezoek bij de erkende kunst expert Frederik Cnockaert om een waardevol schilderij van Schelfhout ' schaatsers op het ijs ' te laten onderzoeken. Kan de schaatser in felgroen die er was bijgeschilderd door een overgrootvader, nog verwijderd worden ? Frederik Cnockaert heeft het schilderij LIVE op televisie, terug in zijn oorspronkelijke glorie kunnen herstellen !

Frederik Cnockaert werd door de VRT uitgekozen om met zijn kunstatelier kerat deel te nemen aan het TV één -programma “ topservice “

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde enkele toppers in hun vakgebied. De vlaamse Televisie zender één koos Frederik als vaandeldrager, om het vak kunstrestaurateur te vertegenwoordigen. " Het beroep van kunsthersteller restaurateur was live te volgen.

Frederik Cnockaert spreekt graag over zijn passie voor kunst, hij mocht voluit spreken over het leven van zijn idool, de kunstenaar Magritte René op radio 2..

https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-op-bezoek-bij-plage-preferee en https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/wie-weet-schuilt-er-een-echte-magritte-onder-jouw-behangpapier

Interieur renovatie werken in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opneming kerk van Zutendaal. Polychrome beelden en muurschilderijen werden in ere hersteld.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauratie aan wandschilderijen, beelden en bij de buiten restauratie van een houten cruxifix beeld met kruis in de O-L-V Kerk. Jos roux was de leiding gevende architect en verklaarde dat de werken professioneel en correct werden gerestaureerd.

Frederik Cnockaert restaureerde een belangrijk Meulebeeks rouwbord van de Adellijke familie ' de Lens '.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwblazoen van de adellijke familie ‘ de Lens’ prijkt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. Het kunstwerk is nu terug in zijn oude glorie te bewonderen.

OFFICIËLE ERKENNING, cerificatie ‘ Erkend Ambachtman ’ toegewezen door de Belgische overheid aan Atelier Kerat.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambachtman’ van de Belgische overheid FOD Economie. Deze prijs van de overheid is een mooie erkenning waar we zeer gelukkig en trots op zijn ! Het is een beloning voor het respect die we besteden aan ons kunstpatrimonium en onze bijzondere liefde voor het vak. Met passie voor de kunst...Met liefde voor het vak...Met respect voor de materie...

Kunstatelier Kerat werkte mee aan de redding van het waardevol kunst patrimonium in het kasteel (Hôtel) d'Ursel te Hingene.

Onder de leiding van Frederik Cnockaert en in opdracht van de provincie Antwerpen werden de verdwenen decoratieve marmers in rouge royal hersteld en bijgeschilderd, geretoucheerd met lichtechte stabiele pigmenten. De decoratieve versieringen bij 18 de eeuwse sierschouwen werden liefdevol in hun oude glorie , in ere herstelt voor dit mooie cultuurhuis. Momenteel is dit monument een museum geworden uitzonderlijk bij momenten zelfs een hotel. De totaal restauratie van dit classicistisch kasteel won de monumentenprijs in 2014. We zijn zeer fier op deze medewerking en zorg voor dit onroerend erfgoed in Vlaanderen.

KERAT werd geïnterviewd door het nieuwsprogramma ' Terzake ' naar aanleiding van de verwaarlozing van erfgoed door de Vlaamse overheid..

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werd Frederik Cnockaert geïnterviewd in "Terzake" op de VRT-Canvas. Hij had het over ons Vlaamse kunsterfgoed, naar aanleiding van het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken. Hij had het ook over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons in vergelijking met het buitenland.