NL | EN

Kerat in woord & beeld

OPENDEURDAG IN KUNST EN RESTAURATIE ATELIER KERAT TE WERVIK

Iedere eerste zondag van de maand is er in een deel van het kunstatelier opendeurdag voor mensen die iets te herstellen hebben. Dit van 10:30 - 12:00 h. / 14:45 - 17:30 h. Kom best op afspraak. We geven u steeds een vrijblijvende prijs offerte voor restauraties van uw kunstwerken. Onze specialiteit is schilderijen en beelden. Van harte welkom !

DOWNLOAD FOLDER

Frederik Cnockaert spreekt graag voor een publiek, en deed dit 8 keer op dinsdagochtend met radio 2 plage préférée over de kunstenaar Magritte René

https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-op-bezoek-bij-plage-preferee en https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/wie-weet-schuilt-er-een-echte-magritte-onder-jouw-behangpapier

RIJKER DAN JE DENKT WAS MET EEN TOPSCHILDERIJ TE GAST BIJ HET RESTAURATIE ATELIER KERAT ....

Staf coppens kwam op bezoek bij schilderijen expert Frederik Cnockaert om een schilderij te laten onderzoeken en herstellen. Hij dacht dat de schaatser die er door pépé werd bijgeschilderd, en er felgroen uitzag, het best verwijderd zou worden...Frederik probeert dit te doen.. Video's  Rijker dan je Denkt?  vtm.be

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden over de succesvolle loopbaan van restaurateur Frederik uit Wervik.

Frederik werkte eerst 2 jaar in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent waar toen wijlen curators Jan Hoet en Robert Hoozee de plak zwaaide. Daarna werkte hij  2 jaar aan de Antwerpse historische musea alwaar hij een werk van P.P. Rubens herstelde en daarna 8 jaar aan de Brugse musea als voltijds ambtenaar conservator, waar hij o.a. een werk van Vlaamse primitief Pieter Claeissens restaureerde . Sinds 2002 werd hij zelfstandig restaurateur en bouwde een rijkgevuld palmares op met werken van René Magritte , James Ensor, Paul Delvaux,... Klik hier om dit artikel te lezen.

We zijn zeer trots op de recente beëindiging van onze restauratiewerken aan muurschilderijen en houten beelden in de Onze-Lieve-Vrouw kerk van Zutendaal.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauraties aan wandschilderijen op doek en bij de buitenrestauratie van cruxifix beeld met kruis in de O-L-V KERK van Zutendaal. Deze restauraties werden plechtig ingehuldigd met een academische zitting en lezing op 29 juli 2017.

Frederik Cnockaert restaureerde belangrijk Meulebeeks rouwbord van Adellijke familie

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwbord van de adellijke familie ‘ de Lens’ hangt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. 

Frederik Cnockaert heeft als teamleider van zijn kunstatelier kerat deelgenomen aan het TV één -programma “ topservice “ .

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Kunst restauratie atelier Kerat werd uitgekozen om deel te nemen aan het Televisie programma Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde de besten in hun vakgebied.  

Kerat bvba werkte mee aan restauraties interieur kasteel d'ursel die de MONUMENTENPRIJS won.

De kunstrestaurateurs van Kerat werkten mee aan de restauraties van decoratieve marmerschilderingen in 2014, en behaalden hiermee mede de monumentenprijs.

OFFICIËLE CERTIFICATIE ‘ Erkend Ambachtman ’ door de Belgische overheid.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambacht’ van de Belgische overheid FOD Economie. Het is een mooie erkenning waar we trots op zijn !

Frederik Cnockaert neemt met plezier deel aan de kunsthappening Buren bij kunstenaars met zijn kunstatelier Kerat bvba

http://www.burenbijkunstenaars.be/zoeken/detail.phtml?id=a1631  Op 21 en 22 oktober doet Frederik Cnockaert met zijn atelier Kerat bvba mee aan dit kunstevenement. Hij zal er naast zijn restauratiewerk ook enkele pastisches naar Magritte een aantal eigen creaties ten toon stellen, die hij heeft maakt in zijn vrije tijd.

Kerat neemt deel en exposeert aan de dag VAN DE AMBACHTEN. Ze hebben gouden handen. Een nationaal evenement.

Kerat neemt elk jaar deel aan de Dag van de Ambachten. Maak kennis met Frederik en bezoek ons restauratie atelier op 26 november 2017 . Ontdek de wereld van kunst en restauratie. Vrije toegang van 9 u. tot 18 u.

KERAT WERD GEÏNTERVIEWD DOOR TERZAKE

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werden F. Cnockaert en C. De Wilde geïnterviewd in "Terzake" op VRT-Canvas op 20 mei 2010. Ze hadden het over de verwaarlozing van het Vlaamse kunsterfgoed, over het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken en over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons.