NL | EN

Kerat in woord & beeld

Frederik Cnockaert kreeg als kunstrestaurateur een erkenning en ruime vermelding in het boek " Manufactum Craftsmanship " meesters in handenarbeid.

Een goede vakman restaurateur is op de eerste plaats een goed kunstenaar. Met acht volle bladzijden tekst in foto's staat ons atelier kerat vermeld in het meertalig boek 'Manufactum'. De vakmensen werden zorgvuldig uitgekozen, geselecteerd op basis van kennis, ervaring, vaardigheid, kwaliteit, exclusiviteit, traditie en vakmanschap. Er staan 20 vakmensen in, die uitblinken in hun passie. De verhalen gaan over hun drijfveer om hun ambacht uit te oefenen en over hun métier, materialen, kennis en ervaring. Ambachten hebben wel degelijk een plaats in de economie en de samenleving. Met een aanhoudende passie als stuwende kracht en met niets minder dan een optimaal resultaat voor ogen. Meesterschap tout court. Het boek is te verkrijgen in de betere boekhandel en is uitgegeven in Frans, Engels en Nederlands door snoeck publishers in een ambachtelijk gebonden hardcover editie.

Opendeurdag in ons kunst- en restauratie atelier Kerat bvba.

Iedere eerste zondag van de maand is er in het atelier kerat, een opendeurdag. Deze dag is specifiek voor deze mensen die een opdracht tot kunstrestauratie en of een creatie opdracht tot schilderij mee hebben. Best vooraf mailen naar info@kerat.be of tel 0495513387. Een prijs offerte voor restauraties van kunstwerken, schilderijen en beelden is gratis wanneer u zelf komt. 

DOWNLOAD FOLDER

Ons kunstatelier restaureerde alle Kunstvoorwerpen van de Sint-Lambertus Kerk te Parike (Brakel).

Het kunst atelier kerat herstelde alle schilderijen uit de St.-Lambertuskerk te Parike. Deze beschermde kerk kreeg subsidies van onroerend erfgoed, van de vlaamse overheid voor deze renovatiewerken. De leiding gevende architecten van het Bureau Depotter Bressers uit Gent, en de subsidierende overheden waren unaniem vol lof over deze geslaagde restauratiewerken.

VTM televisie bezocht onze kunst en restauratie expert Frederik Cnockaert voor het programma Rijker dan je denkt expert arts antiques.

Wat zijn mijn spullen nu écht waard ???? Heb ik een verborgen schat in huis.. ..of niet ? Staf coppens kwam op bezoek bij de erkende kunst expert Frederik Cnockaert om een waardevol schilderij van Schelfhout ' schaatsers op het ijs ' te laten onderzoeken. Kan de schaatser in felgroen die er was bijgeschilderd door een overgrootvader.. Kan deze nog verwijderd worden ? Frederik Cnockaert heeft het schilderij LIVE op televisie, terug in zijn oorspronkelijke glorie kunnen herstellen !

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden over de succesvolle loopbaan van restaurateur Frederik uit Wervik.

Frederik werkte eerst als student 2 jaar in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent waar toen curators J. Hoet en R. Hoozee de plak zwaaiden. Daarna restaureerde hij 2 jaar aan de Antwerpse historische musea alwaar hij een werk van P.P. Rubens mocht reinigen. Daarna begon hij bij de Brugse musea, werkte er 8 jaar voltijds als restaurateur. Belangrijke werken van Vlaamse Primitieven zoals van Pieter Claeissens werden er gerestaureerd. Vanaf 2002 werd Frederik zelfstandig en onafhankelijk restaurator. Hij werkte sindsdien aan topwerken van René Magritte, Rubens, James Ensor, Paul Delvaux,... Klik hier om dit artikel te lezen.

Frederik Cnockaert werd door de VRT uitgekozen om met zijn kunstatelier kerat deel te nemen aan het TV één -programma “ topservice “

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde enkele toppers in hun vakgebied. De vlaamse Televisie zender één koos Frederik als vaandeldrager, om het vak kunstrestaurateur te vertegenwoordigen. " Het beroep van kunsthersteller restaurateur was live te volgen.

Ik mocht het portret schilderen van de wielerlegende Peter Sagan. Heroïsch verovert deze wereldkampioen de wielerwedstrijden

Frederik Cnockaert schilderde dit portret van de renner Peter Sagan in opdracht van KBK. De levende legende zit triomfantelijk op een steigerende witte schimmel.  Het kunstwerk is gepenseeld in olieverf op doek. De titel is 'Where legends conquer'. Ik hoop dat je ziet dat dit werk kwaliteit, smaak en vakmanschap uitstraalt. Indien je ook interesse hebt in een schilderij op maat rond een thema en/of persoon, neem dan gerust contact tel. 0495513387 of mail info@kerat.be.

Frederik Cnockaert spreekt graag over zijn passie voor kunst, hij sprak voluit op radio 2 over het leven van de kunstenaar Magritte René ...

https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-op-bezoek-bij-plage-preferee en https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/wie-weet-schuilt-er-een-echte-magritte-onder-jouw-behangpapier

Interieur renovatie werken in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opneming kerk van Zutendaal. Polychrome beelden en muurschilderijen werden in ere hersteld.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauratie aan wandschilderijen, beelden en bij de buiten restauratie van een houten cruxifix beeld met kruis in de O-L-V Kerk. Jos roux was de leiding gevende architect en verklaarde dat de werken professioneel en correct werden gerestaureerd.

Frederik Cnockaert is trots dat hij een belangrijk Meulebeeks rouwbord van een Adellijke familie in ere mocht herstellen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwblazoen van de adellijke familie ‘ de Lens’ prijkt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. Het kunstwerk is nu terug in zijn oude glorie te bewonderen.

We zijn zeer fier met de OFFICIËLE erkenning vertificatie van ‘ Erkend Ambachtman ’ ons toegewezen door de Belgische overheid.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambacht’ van de Belgische overheid FOD Economie. Deze prijs van de overheid is een mooie erkenning waar ik trots op ben !

KERAT werd geïnterviewd door het nieuwsprogramma ' Terzake ' naar aanleiding van de verwaarlozing van erfgoed door de Vlaamse overheid..

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werd Frederik Cnockaert geïnterviewd in "Terzake" op de VRT-Canvas. Hij had het over de verwaarlozing van ons Vlaamse kunsterfgoed, naar aanleiding van het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken. Hij had het ook over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons in vergelijking met het buitenland.