NL | EN

Kerat in woord & beeld

Opendeurdag in het kunst- en restauratie atelier Kerat restauratie schilderijen en beelden. Vraag gerust vrijblijvend een offerte !

Iedere eerste zondag van de maand is er in het atelier kerat, opendeurdag. Het is een 'schatten op zolder' dag, liefst verwelkom ik mensen die een opdracht tot kunstrestauratie mee hebben en/of een specifieke opdracht tot creatie van schilderij mee hebben. Je kan dan ook een deel van de lopende restauratiewerken bekijken, en de waardevermeerdering vaststellen bij een kunstwerk na onze restauraties. Je kan je altijd aanmelden vooraf  info@kerat.be of bellen 0495513387. Ik maak vrijblijvend prijsofferte voor restauraties van kunstwerken (schilderijen / beelden) en heb 28 jaar ervaring . Ik geef u ook steeds een eerlijke prijs.

DOWNLOAD FOLDER

Als kunst restaurateur krijgt Frederik met zijn atelier Kerat, de erkenning voor zijn vakkundigheid in het boek " Manufactum masters of Craftsmanship ".

Toveren met verf en spelen met de realiteit achter de realiteit. Het oog verleiden en misleiden, dat is wat topkunstenaars pur sang doen. In dit kunstboek werden vakmensen uitgekozen op basis van hun kennis, vaardigheid en kwaliteit. Frederik geeft met zijn atelier reeds vele jaren een internationale positieve uitstraling aan zijn métier. Hij is niet te verlegen om een knipoog of een grapje te verwerken in zijn restauraties en realisaties. Kunstatelier Kerat werkt met een aanhoudende passie en met niets minder dan een top resultaat voor ogen. Het boek is uitgegeven in Frans, Engels en Nederlands door snoeck publishers.

Atelier Kerat mocht een prestigieuze opdracht uitvoeren, het creëren van een schilderij voor de heroïsche wereldkampioen Sagan.

Frederik Cnockaert schilderde het portret van de slovaakse wielrenner Peter Sagan. Deze legendarische coureur zit triomfantelijk in zijn regenboogtrui op een steigerende witte schimmel.  Het kunstwerk is gepenseeld volgens de aloude verftechnieken in het kunstatelier kerat. De titel is 'Where legends conquer from horsie to wheelie' en het werk is vervaardigd in opdracht van KBK. Dit werk straalt métier, smaak en vakmanschap uit. Indien je ook interesse hebt in een nieuw schilderij 'op maat' naar een eigen idee en rond een thema en / of dier, persoon, voorwerp... Dan kan dit geschilderd worden door een top fijnschilder, neem dan gerust contact tel. 0495513387 of mail naar info@kerat.be . 

Atelier Kerat haalt prestigieus restauratieproject binnen en restaureerde Kunstvoorwerpen in de Sint-Lambertus Kerk Parike (Brakel).

Frederik Cnockaert herstelde alle schilderijen uit de St.-Lambertuskerk te Parike. Deze beschermde kerk kreeg subsidies van onroerend erfgoed, van de vlaamse overheid voor deze renovatiewerken. De leiding gevende architecten van het Bureau Depotter Bressers uit Gent, en de subsidierende vlaamse overheden van onroerend erfgoed , zoals mevr. Els Jacobs ( VIOE) waren unaniem vol lof over deze geslaagde restauratiewerken.

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden aan de kunst restaurateur Frederik uit Wervik.

Frederik Cnockaert studeerde en werkte tussen 1990 en 1992 in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent. De curators J. Hoet en R. Hoozee zaten toen nog onder één museum dak. Daarna restaureerde hij 2 jaar aan de Antwerpse historische musea, alwaar hij o.a. een werk van P.P. Rubens mocht reinigen. Daarna werkte hij voltijds 8 jaar voor de Brugse musea 8 jaar als conservator restaurator. Frederik is sinds 2003 een onafhankelijk zelfstandig restaurateur. Hij werkt aan topwerken van René Magritte, Rubens, James Ensor, Renoir, Monet, Paul Delvaux,... Klik hier om dit artikel te lezen.

VTM televisie bezocht de kunst en restauratie expert Frederik Cnockaert voor het programma Rijker dan je denkt .

Wat zijn mijn spullen nu écht waard ???? Heb ik misschien een verborgen schat in huis.. ..of niet ? Staf coppens kwam op bezoek bij de erkende kunst expert Frederik Cnockaert om een waardevol schilderij van Schelfhout ' schaatsers op het ijs ' te laten onderzoeken. Kan de schaatser in felgroen die er was bijgeschilderd door een overgrootvader, nog verwijderd worden ? Frederik Cnockaert heeft het schilderij LIVE op televisie, terug in zijn oorspronkelijke glorie kunnen herstellen !

Frederik Cnockaert werd door de VRT uitgekozen om met zijn kunstatelier kerat deel te nemen aan het TV één -programma “ topservice “

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde enkele toppers in hun vakgebied. De vlaamse Televisie zender één koos Frederik als vaandeldrager, om het vak kunstrestaurateur te vertegenwoordigen. " Het beroep van kunsthersteller restaurateur was live te volgen.

Frederik Cnockaert spreekt in de komende vakantie maanden 9 keer op radio 2 over de kunsttriënnale aan zee .

Ik mocht als kunstrestaurateur voluit spreken over kunst op de radio https://radio2.be/west-vlaanderen/het-mysterie-achterna-week-6-in-en-rond-torhout. En momenteel als kunstkenner elke maandag en dinsdag ochtend omstreeks 10.10h spreekt Frederik op een sappige manier als kunstkenner over de kunstexpo langs de kustlijn en dit op radio 2  plage préférée. Dit programma behaalt gemiddeld 600.000 luisteraars, met uitschieters tot 700.000 kijkers. Het programma staat dus altijd in de luistercijfer top-10. 

Interieur renovatie werken in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opneming kerk van Zutendaal. Polychrome beelden en muurschilderijen werden in ere hersteld.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauratie aan wandschilderijen, beelden en bij de buiten restauratie van een houten cruxifix beeld met kruis in de O-L-V Kerk. Jos roux was de leiding gevende architect en verklaarde dat de werken professioneel en correct werden gerestaureerd.

Frederik Cnockaert restaureerde een belangrijk Meulebeeks rouwbord van de Adellijke familie ' de Lens '.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwblazoen van de adellijke familie ‘ de Lens’ prijkt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. Het kunstwerk is nu terug in zijn oude glorie te bewonderen.

OFFICIËLE ERKENNING, cerificatie ‘ Erkend Ambachtman ’ toegewezen door de Belgische overheid aan Atelier Kerat.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambachtman’ van de Belgische overheid FOD Economie. Deze prijs van de overheid is een mooie erkenning waar we zeer gelukkig en trots op zijn ! Het is een beloning voor het respect die we besteden aan ons kunstpatrimonium en onze bijzondere liefde voor het vak. Met passie voor de kunst...Met liefde voor het vak...Met respect voor de materie...

Kunstatelier Kerat werkte mee aan de redding van het waardevol kunst patrimonium in het kasteel (Hôtel) d'Ursel te Hingene.

Onder de leiding van Frederik Cnockaert en in opdracht van de provincie Antwerpen werden de verdwenen decoratieve marmers in rouge royal hersteld en bijgeschilderd, geretoucheerd met lichtechte stabiele pigmenten. De decoratieve versieringen bij 18 de eeuwse sierschouwen werden liefdevol in hun oude glorie gerestaureerd voor dit mooie cultuurhuis. Dit monument en museum, cultuurtempel en bij momenten zelfs een hotel. De totaal restauratie van dit classicistisch kasteel won de monumentenprijs in 2014. We zijn zeer fier op deze medewerking en zorg voor dit onroerend erfgoed in Vlaanderen.

KERAT werd geïnterviewd door het nieuwsprogramma ' Terzake ' naar aanleiding van de verwaarlozing van erfgoed door de Vlaamse overheid..

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werd Frederik Cnockaert geïnterviewd in "Terzake" op de VRT-Canvas. Hij had het over ons Vlaamse kunsterfgoed, naar aanleiding van het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken. Hij had het ook over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons in vergelijking met het buitenland.