NL | EN

Kerat in woord & beeld

Opendeurdag in het kunst en restauratie atelier Kerat. Vraag gerust vrijblijvend een offerte voor restauratie van uw kunstwerken !

Iedere eerste zondag van de maand is er in het atelier kerat opendeurdag. Heb je een opdracht tot kunstrestauratie, wees welkom. Ik toon u graag een deel van mijn lopende restauratie werkjes aan beelden en schilderijen. Een goede restauratie geeft steeds een waardevermeerdering aan uw kunstwerk. Een aanvraag tot afspraak kan ook via info@kerat.be of 0495513387. Voor de bezoekers zonder een werkopdracht, wees welkom op het ' buren bij kunstenaars' evenement 19-20-21 oktober of bij 'dag vd ambachten' op 18 november.  DOWNLOAD FOLDER

Artikel over kunst restaurateur Frederik Cnockaert Team leider van atelier Kerat.

Frederik Cnockaert studeerde en werkte tussen 1990 en 1992 in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent. Daarna restaureerde hij 2 jaar aan de Antwerpse historische musea, alwaar hij o.a. een werk van P.P. Rubens mocht reinigen. Waarna hij voltijds voor een periode van acht jaar voor de Brugse musea werkte als conservator restaurator. Hij werkte aan topwerken van René Magritte, Rubens, James Ensor, Renoir, Monet, Paul Delvaux.... Klik hier om dit artikel te lezen.

Restauraties voor de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opneming kerk van Zutendaal. Beelden en schilderijen werden in ere hersteld.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauratie aan wandschilderijen, beelden en bij de buiten restauratie van een houten cruxifix beeld met kruis in de O-L-V Kerk. Jos roux was de leiding gevende architect en verklaarde dat de werken professioneel en correct werden gerestaureerd. Ziehier pdf met attest van goede uitvoering.

Kunstatelier Kerat krijgt erkenning " Manufactum masters of Craftsmanship ".

Toveren met verf en spelen met de realiteit achter de realiteit. Het oog verleiden en misleiden, dat is wat topkunstenaars pur sang doen. In dit kunstboek werden vakmensen uitgekozen op basis van hun kennis, vaardigheid en kwaliteit. Frederik Cnockaert geeft met zijn atelier reeds vele jaren een internationale positieve uitstraling aan zijn métier. Hij is niet te verlegen om een knipoog of een grapje te verwerken in zijn restauraties en realisaties. Kunstatelier Kerat werkt met een aanhoudende passie en met niets minder dan een top resultaat voor ogen. Het kunstboek is uitgegeven in Frans, Engels en Nederlands door snoeck publishers.

Beluister hier enkele interviews over 'kunst' op de Plage Préférée radio 2.

Tijdens de vakantiemaanden mocht ik Live spreken in de mobiele caravan met Kim de Brie. Ik doe dit graag op aanvraag, voel u vrij om mij aan te spreken daarvoor. Hier volgen enkele interviews bij Plage préférée over het kunstproject Beaufort. Eternity Poseidon Xu Zhen , Beach CastleDe Wullok , Men , SorryHoly LandI Travelled 1.8 million years to be with you, Really Shiny Things That Don't Mean Anything, mijn beaufort Top 3 en Conclusie over Beaufort.  Live opname aan de kunst plage préférée beaufort vrt radio2 en Live interview in plage préférée op radio 2 met kunstkenner Frederik Cnockaert over het kunstwerk van Ryan Gander in Koksijde Het jaar ervoor sprak ik over Magritte Experience expo te Knokke. Beluister hier enkele van de Live interviews René Magritte en de vloekMagritte in Knokkede oorlogsjaren , de gloriejaren en einde.

Frederik Cnockaert werd verkozen om met kunstatelier kerat deel te nemen aan TV één programma topservice

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde enkele toppers in hun vakgebied. De vlaamse Televisie zender TV één koos Frederik Cnockaert als de vaandeldrager van de kunstrestaurateurs. " Het beroep van kunsthersteller restaurateur werd live gevolgd door een vrt camera ploeg. Daarna kwam ook een radio 1 reportage over mijn restauratie atelier, beluister hier een fragment van de uitzending. De kunst is alles..

OFFICIËLE ERKENNING cerificatie ‘ Erkend Ambachtman ’ toegewezen door de Belgische overheid aan Atelier Kerat.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambachtman’ van de Belgische overheid FOD Economie. Deze prijs van de overheid is een mooie erkenning waar we zeer gelukkig en trots op zijn ! Het is een beloning voor het respect die we besteden aan ons kunstpatrimonium en onze bijzondere liefde voor het vak. Met passie voor de kunst...Met liefde voor het vak...Met respect voor de materie...

Atelier Kerat mocht een schilderij creëren van de wereldkampioen Sagan.

Frederik Cnockaert schilderde het portret van de heroïsche slovaakse wielrenner Peter Sagan. Deze legendarische coureur zit triomfantelijk in zijn regenboogtrui op een steigerende witte schimmel. Het kunstwerk is gepenseeld volgens de aloude verftechnieken door het kunstatelier kerat. De titel is 'Where legends conquer from horsie to wheelie' en het werk is vervaardigd in opdracht van KBK. Dit werk straalt métier, smaak en vakmanschap uit. Indien je ook interesse hebt in een nieuw schilderij 'op maat' naar een eigen concept of idee en rond een thema en / of dier, persoon, voorwerp... Dan kan dit geschilderd worden door een top fijnschilder, neem dan gerust contact tel. 0495513387 of mail naar info@kerat.be . 

Atelier Kerat restaureerde al de schilderijen uit de Sint-Lambertus Kerk Parike (Brakel).

 Frederik Cnockaert herstelde alle schilderijen uit de St.-Lambertuskerk te Parike. Deze beschermde kerk kreeg subsidies van onroerend erfgoed, van de vlaamse overheid voor deze renovatiewerken. De leiding gevende architecten van het Bureau Depotter Bressers uit Gent, en de subsidierende vlaamse overheden van onroerend erfgoed , zoals mevr. Els Jacobs ( VIOE) waren unaniem vol lof over deze geslaagde kunst restauratie werken. Ziehier pdf met attest van goede uitvoering van dit restauratie werk.

Frederik Cnockaert restaureerde belangrijk Meulebeeks rouwbord van Adellijke familie de Lens.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwblazoen van de adellijke familie ‘ de Lens’ prijkt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. Het kunstwerk is nu terug in zijn oude glorie te bewonderen.

VTM televisie bezocht de kunst en restauratie expert Frederik Cnockaert voor het programma Rijker dan je denkt .

Wat zijn mijn spullen nu écht waard ???? Heb ik misschien een verborgen schat in huis.. ..of niet ? Staf coppens kwam op bezoek bij de erkende kunst expert Frederik Cnockaert om een waardevol schilderij van Schelfhout ' schaatsers op het ijs ' te laten onderzoeken. Kan de schaatser in felgroen die er was bijgeschilderd door een overgrootvader, nog verwijderd worden ? Frederik Cnockaert heeft het schilderij LIVE op televisie, terug in zijn oorspronkelijke glorie kunnen herstellen !

Kunstatelier Kerat werkte mee aan de redding van het waardevol kunst patrimonium in het kasteel (Hôtel) d'Ursel te Hingene.

In opdracht van de provincie Antwerpen werden de verdwenen decoratieve marmers in rouge royal hersteld, bijgeschilderd en geretoucheerd met lichtechte stabiele pigmenten gebonden in harsvernis. De decoratieve versieringen bij 18 de eeuwse sierschouwen werden liefdevol in hun oude glorie gerestaureerd voor dit mooie cultuurhuis. Dit monument is een museum,cultuurtempel en bij momenten zelfs een hotel. De totaal restauratie van dit classicistisch kasteel won de monumentenprijs in 2014. Frederik Cnockaert is zeer fier op zijn medewerking aan de zorg voor dit onroerend pareltje van erfgoed in Vlaanderen.

KERAT werd geïnterviewd door het nieuwsprogramma ' Terzake ' naar aanleiding van de verwaarlozing van erfgoed door de Vlaamse overheid..

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werd Frederik Cnockaert geïnterviewd in "Terzake" op de VRT-Canvas. Hij had het over ons Vlaamse kunsterfgoed.