NL | EN

Kerat in woord & beeld

Opendeurdag in het kunst-restauratie atelier Kerat met als gastheer Frederik Cnockaert.

Iedere eerste zondag van de maand is er in kerat opendeurdag. Deze dag is specifiek voor deze mensen die een opdracht mee hebben en of iets te herstellen hebben. Mail gerust naar info@kerat.be of tel 0495513387. We geven u ook op afspraak een vrijblijvende prijs offerte voor de restauraties van uw kunstwerken, schilderijen en beelden. 

DOWNLOAD FOLDER

Frederik restaureerde met zijn artistiek bedrijf Kerat bvba, 19 schilderijen in de Sint-Lambertus Kerk te Parike (Brakel).

Frederik Cnockaert herstelde alle schilderijen uit de Sint Lambertuskerk te Parike. Deze beschermde kerk kreeg restauratiewerken van onroerend erfgoed, de overheid.

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden over de succesvolle loopbaan van restaurateur Frederik uit Wervik.

Frederik werkte eerst als student 2 jaar in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent waar toen curators J. Hoet en R. Hoozee de plak zwaaiden. Daarna werkte Frederik 2 jaar aan de Antwerpse historische musea alwaar hij een werk van P.P. Rubens mocht reinigde, daarna aan de Brugse musea 8 jaar voltijds als restaurateur, alwaar hij o.a. een werk van de Vlaamse Primitief P. Claeissens restaureerde. Sinds 2002 is hij zelfstandig en onafhankelijk restaurator. Hij werkt aan topwerken van René Magritte, Rubens, James Ensor,Paul Delvaux,... Klik hier om dit artikel te lezen.

Frederik Cnockaert heeft als teamleider van zijn kunstatelier kerat deelgenomen aan het TV één -programma “ topservice “

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Frederik is een enorm gepassioneerd man en een boeiende verteller. Hij werd met zijn kunst restauratie atelier 'Kerat'  uitgekozen door de VRT om deel te nemen aan het Televisie programma 'Topservice'. Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde de allerbesten in hun vakgebied.  

Frederik Cnockaert spreekt graag over kunst, hij deed dit 8 keer op dinsdagochtend met radio 2 plage préférée over de kunstenaar Magritte René

https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-op-bezoek-bij-plage-preferee en https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/wie-weet-schuilt-er-een-echte-magritte-onder-jouw-behangpapier

We zijn Zeer trots op de geslaagde restauratie werken in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel kerk van Zutendaal.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij binnen restauratie aan de wandschilderijen, de houten beelden en bij de buitenrestauratie van cruxifix beeld met kruis in de O-L-V KERK

Frederik Cnockaert restaureerde belangrijk Meulebeeks rouwbord van Adellijke familie

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwbord van de adellijke familie ‘ de Lens’ hangt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. 

OFFICIËLE CERTIFICATIE ‘ Erkend Ambachtman ’ door de Belgische overheid.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambacht’ van de Belgische overheid FOD Economie. Het is een mooie erkenning waar we trots op zijn !

KERAT werd GEÏNTERVIEWD door het nieuwsprogramma TERZAKE

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werd Frederik Cnockaert geïnterviewd in "Terzake" op de VRT-Canvas. Hij had het over de verwaarlozing van ons Vlaamse kunsterfgoed, naar aanleiding van het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken. Hij had het ook over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons in vergelijking met het buitenland.

RIJKER DAN JE DENKT van het televisie programma vtm was te gast in het kunstrestauratie atelier KERAT.

De bekende vlaming Staf coppens kwam op bezoek bij kunst expert Frederik Cnockaert om een schilderij te laten onderzoeken en herstellen. Hij dacht dat er een schaatser was bijgeschilderd door overgrootvader, de schaatser zag er felgroen uit en niet origineel...