NL | EN

Kerat in woord & beeld

Frederik Cnockaert uit Wervik is een bekende naam in de kunstwereld. De kunstenaar waar hij een bijzondere band mee heeft is René Magritte.

https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-en-de-tweede-wereldoorlog Frederik werkt al ruim 25 jaar als TOP restaurateur en heeft meerdere exclusieve dure kunstwerken van wereldberoemde schilders en beeldhouwers onder handen genomen. https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/de-absurde-titels-van-magritteHij praat op de radio erover iedere dinsdag rond 9.30h   https://radio2.be/plage-pr%C3%A9f%C3%A9r%C3%A9e/magritte-op-bezoek-bij-plage-preferee

RIJKER DAN JE DENKT WAS MET EEN TOPSCHILDERIJ TE GAST BIJ HET RESTAURATIE ATELIER KERAT ....

Staf coppens kwam op bezoek bij schilderijen expert Frederik Cnockaert om een schilderij te laten onderzoeken en herstellen. Hij dacht dat de schaatser die er door pépé werd bijgeschilderd, en er felgroen uitzag. Het best verwijderd zou worden...Frederik probeert dit te doen.. Video's  Rijker dan je Denkt?  vtm.be

T managers magazine vond de tijd rijp om een artikel te wijden over de succesvolle loopbaan van Frederik uit Wervik.

Frederik werkte eerst 2 jaar in de kelders van het Museum voor Schone kunsten van Gent waar toen wijlen Jan Hoet de plak zwaaide. Daarna werkte hij  2 jaar aan de Antwerpse historische musea en daarna 8 jaar aan de Brugse musea als voltijds ambtenaarconservator. Sinds 2002 werd hij zelfstandig restaurateur en bouwde een rijkgevuld palmares op. Klik hier om dit artikel te lezen.

We zijn trots op de beëindiging van onze restauratiewerken aan muurschilderijen en beelden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zutendaal.

Kerat bvba was hoofdaannemer bij de binnen restauraties aan wandschilderijen en buitenrestauratie van cruxifix beeld met kruis in de O-L-V KERK van Zutendaal. Deze restauratie werdt plechtig ingehuldigd met een academische zitting en lezing op 29 juli 2017.

Frederik Cnockaert heeft als teamleider van zijn kunstatelier kerat deelgenomen aan het TV één -programma “ topservice “ .

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/topservice/1/topservice-s1a9/#  Kunst restauratie atelier Kerat werd uitgekozen om deel te nemen aan het Tv één programma Deze serie werd nationaal uitgezonden en volgde de besten in hun vakgebied.  

Frederik Cnockaert neemt met plezier deel aan de kunsthappening Buren bij kunstenaars met zijn kunstatelier Kerat bvba

http://www.burenbijkunstenaars.be/zoeken/detail.phtml?id=a1631 Op 21 en 22 oktober doet Frederik Cnockaert met zijn atelier Kerat bvba mee aan dit kunstevenement. Hij zal er ware kunstwerken ten toon stellen.

KERAT RESTAUREERDE meulebeeks rouwbord van Adellijke familie

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170508_02871642 Het rouwbord van de adellijke familie ‘ de Lens’ hangt terug in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke. 

OPENDEURDAG IN KUNST EN RESTAURATIE ATELIER KERAT TE WERVIK

Iedere eerste zondag van de maand is er in een deeltje van het kunstatelier opendeurdag voor mensen die iets te herstellen hebben. Dit van 10:30 - 12:00 h. / 14:45 - 17:30 h. Kom best op afspraak. We geven u steeds een vrijblijvende prijs offerte voor restauraties van uw kunstwerken. Onze specialiteit is schilderijen en beelden. Van harte welkom !

DOWNLOAD FOLDER

DAG VAN DE AMBACHTEN TIENDE EDITIE Ze hebben gouden handen.

Kerat neemt elk jaar deel aan de Dag van de Ambachten. Bezoek ons atelier op 26 november 2017 en ontdek de wereld van kunst en restauratie.
Vrije toegang van 9 u. tot 18 u.

OFFICIËLE CERTIFICATIE ‘ Erkend Ambachtman ’ door de Belgische overheid.

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambacht’ van de Belgische overheid FOD Economie. Het is een mooie erkenning waar we trots op zijn !

Kerat bvba werkte mee aan restauraties interieur kasteel d'ursel die de MONUMENTENPRIJS won.

De kunstrestaurateurs van Kerat werkten mee aan de restauraties van decoratieve marmerschilderingen in 2014, en behaalden hiermee de monumentenprijs.

KERAT WERD GEÏNTERVIEWD DOOR TERZAKE

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werden F. Cnockaert en C. De Wilde geïnterviewd in "Terzake" op VRT-Canvas op 20 mei 2010. Ze hadden het over de verwaarlozing van het Vlaamse kunsterfgoed, over het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken en over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons.