NL | EN

Kerat in woord & beeld

KERAT RESTAUREERDE MEULEBEEKS ROUWBORD

Het rouwbord van de adellijke familie ‘de Lens’ hangt weer in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke. Het rouwbord, ook wel een Obiit genoemd, verwijst naar graaf Robert de Lens (1738-1818). Deze graaf verbleef sinds 1792 elke zomer in het voormalige kasteel van Meulebeke.

RIJKER DAN JE DENKT TE GAST BIJ KERAT

Bekijk meer video's van Rijker dan je Denkt? op vtm.be

OPENDEURDAG

Iedere eerste zondag van de maand is er  opendeurdag  bij Kerat. De volgende is nu zondag 2 april van 10:30 - 12:00 h. / 14:30 - 17:30 h. 
We geven demonstraties van restauraties aan kunstwerken, met vooral schilderijen en beelden als specialiteit. U bent van harte welkom!

DOWNLOAD FOLDER

DAG VAN DE AMBACHTEN

Kerat neemt elk jaar deel aan de Dag van de Ambachten
Bezoek ons atelier op 27 november 2017 en ontdek de wereld van kunst en restauratie.
Vrije toegang van 9 u. tot 18 u.

OFFICIËLE CERTIFICATIE ‘Erkend Ambacht’

Op 8 september 2016 ontvingen we de officiële certificatie ‘Erkend Ambacht’ van de Belgische overheid. Een mooie erkenning waar we trots op zijn!

MONUMENTPRIJS

De kunstrestaurateurs van Kerat werkten mee aan de restauraties van decoratieve marmerschilderingen in 2014, en behaalden hiermee de monumentenprijs.

KERAT WERD GEÏNTERVIEWD DOOR TERZAKE

Het Amerikaanse Getty Institute betaalt een Nederlands onderzoek van het beroemde "Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Naar aanleiding hiervan werden F. Cnockaert en C. De Wilde geïnterviewd in "Terzake" op VRT-Canvas op 20 mei 2010. Ze hadden het over de verwaarlozing van het Vlaamse kunsterfgoed, over het gebrek aan middelen voor het onderzoek van kunstwerken en over de ondergewaardeerde rol van de conservators-restaurators bij ons.